Campings aan het strand in Italië: de mooiste en beste campings, direct aan zee

Campings aan zee in Italië: daar zijn er nogal wat van! Van luxe 5 sterren campings aan de Adriatische Kust tot knusse familiecampings op Sardinië en in Toscane. Maar welke strandcamping in Italië is nou echt de moeite waard? Om je te helpen een mooie camping te vinden, hebben we op deze pagina de leukste en beste campings voor je uitgelicht. Sommige met een geweldig aquapark, maar ook zeer kindvriendelijk en met entertainment voor jong en oud. Een ding is zeker: op deze campings ga je genieten van een heerlijke vakantie aan zee in Italië. Buone vacanze!

Top 12 mooiste campings aan zee in Italië

Pra delle Torri

camping italie aan zee pra delle torri

Camping Marina di Venezia

Camping Villaggio Europa

italie camping aan zee villaggio europa

Camping L'Ultima Spiaggia

Camping Baia Domizia

Camping Residence Village

Camping Mareblu

camping italie kust mareblu

Camping San Francesco

Camping Sant Angelo Village

campings italie zee sant angelo village adriatische kust

Portofelice Camping Village

Camping Spiaggia e Mare

Camping Ca'Savio

kust camping italie ca savio

Meest gestelde vragen

Wat is een luxe camping aan het strand in Italië?

Een luxe camping aan het strand in Italië is Pra Delle Torri. Deze camping biedt moderne faciliteiten en heeft directe toegang tot een prachtig zandstrand.

Welke camping aan zee in Italië heeft een mooi zwembad met glijbanen?

Camping Spiaggia e Mare in Emilia-Romagna is een camping met een mooi zwembad dat voorzien is van glijbanen. Ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar waterplezier.

Wat is een leuke strandcamping in Italië, waar honden welkom zijn?

Camping Marina di Venezia is een mooie strandcamping waar honden zijn toegestaan. Bovendien is hier ook een hondenstrand aanwezig.

Welke camping aan de kust van Italië is kindvriendelijk?

Camping Villagio Europa is een zeer kindvriendelijke camping. Zo is er een uitgebreid animatieprogramma, spectaculaire glijbanen, sportvelden en watersport voorzieningen.

Wat zijn de mooiste stranden van Italië?

Enkele van de mooiste stranden van Italië zijn Cala Goloritzé op Sardinië, Spiaggia dei Conigli op Lampedusa en Positano aan de Amalfikust, maar heel eerlijk gezegd is het moeilijk kiezen, want er zijn heel veel mooie stranden te vinden!

Heeft Italië zandstranden?

Ja, Italië heeft uitgestrekte zandstranden. Bijvoorbeeld langs de kustlijnen van Rimini, Sardinië, en Sicilië. Als strandliefhebber ga je hier een heerlijke vakantie tegemoet.

Strandcampings in Italië per regio