Over ons

Wij, als echte kampeer- en strandliefhebbers kunnen maar al te blij worden van een gezellige kampeervakantie aan zee. Herken jij dat gevoel? Heerlijk met je voeten in het warme zand, samen zandkastelen bouwen met de kinderen of genieten van een ontspannen strandwandeling met uitzicht op zee: het zijn slechts enkele elementen die een geweldig vakantiegevoel oproepen. Maar hoe vind je nu een fijne camping aan het strand? Daar proberen wij je een handje bij te helpen. 

Het ontstaan van Campingsaanhetstrand.nl

De vakantiedagen zijn gepland en nu is het grote moment daar: het is tijd om de vakantie te boeken. Dagen ben je aan het rondstruinen op het internet, maar je vind het best lastig om een geschikte camping te vinden. Want.. welke campings zijn geschikt voor jonge kinderen? Zijn er leuke uitjes in de omgeving? Is de hond welkom? En zo ja, is hij dan ook welkom op het strand? Het zijn slechts enkele vragen die van belang zijn als je een camping wilt boeken. 

Zelf vonden wij het ook vaak lastig om de juiste keuze te maken. Zo zijn we weleens voorzien van onjuiste informatie en kwam het wel eens voor dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Toen dachten we: dit kan toch anders! We besloten om onze liefde voor kamperen en het strand te bundelen tot ons online platform: campingsaanhetstrand.nl.

Onze werkwijze

Samen met een team van echte vakantieliefhebbers (we gaan minimaal 2x per jaar op vakantie) doen wij dagelijks onderzoek naar de mooiste strandcampings binnen Europa. Op sommige campings komen we zelf langs om te beoordelen, maar je zult wellicht ook begrijpen dat dit niet voor iedere camping haalbaar is. In dat geval checken we Google reviews en gaan we uit van de beoordelingen bij de grote camping-aanbieders zoals Allcamps, VacanceSelect, Roan en Suncamp. 

Verder bestuderen we de faciliteiten, de prijzen en de afstanden tot het strand. Want eerlijk is eerlijk: het is wel zo fijn om te weten of een camping ook écht aan het strand ligt, of dat je hier toch stiekem iedere dag een kwartier naar onderweg bent. Na het online beoordelen van de campings, maken we op basis van de aanwezige informatie een inschatting voor wie de campings echt geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen met jonge kinderen, pubers of baby’s. Maar ook aan pensionado’s en koppels.

Kort samengevat, proberen we dus om de verzamelde informatie te bundelen, om jou de moeite te ontnemen om alle campings zelfstandig af te speuren. We helpen je dus om het kaf van het koren te scheiden en makkelijker een leuke camping aan het strand te vinden.

Volg ons op social media

Wanneer je gebruik maakt van social media, kun je ons volgen op Facebook. Hier delen we wekelijks leuke tips. Bijvoorbeeld voor gezellige campings, maar ook voor mooie stranden om te bezoeken tijdens je vakantie.